למי מאיתנו לא קרה שנתפס לו הגב? כנראה לאף אחד, במיוחד לא אם הגעתם לדף הזה. כשאנשים אומרים שהגב שלהם תפוס, הם מתכוונים לכך שהם מרגישים שהם לא מצליחים להזיז את הגב בחופשיות כפי שיכלו עד כה. ברוב המקרים, אנשים מודעים לכך שהגב התפוס יעבור כלא היה תוך יום או יומיים בגלל שאחד השרירים נמתח יתר על המידה, אך ישנם גם מקרים בהם מדובר בבעיה חמורה יותר שמצריכה בדיקה אצל רופא וטיפול בהקדם.
בדרך כלל כשאנשים מתלוננים על הגב תפוס בפני משפחתם או חבריהם, הם ישמעו את המילים "בטח עשית תנועה לא נכונה". אז ייתכן וזוהי תשובה מדויקת, אך לא האבחנה של הבעיה שלכם. הנה כמה סיבות נפוצות לגב תפוס.
הגב התחתון נתפס לכם? ובכן, מאוחר מדי לדבר על מה הסיבות לכך אם מדובר על שרירים תפוסים, אך חשוב להבין מה באמת קרה לגב שלכם כדי לדעת לטפל בבעיה בהתאם. דרך טובה לטיפול בהתכווצות השרירים בגב התחתון היא באמצעות כרית חמה על האיזור התפוס. ישנם גם קרמים ומשחות שיכולים לעזור ואף עיסוי של האיזור, אך בעיקרון הזמן יעשה את שלו. עם זאת, ייתכן שמדובר בדלקת יש ללכת לרופא והוא ימליץ על המשך טיפול, כמו למשל כדורים אנטיביוטיים או זיהוי של בעיה חמורה אפילו יותר.
הגב העליון הוא באיזור הכתפיים ולעתים גם הצוואר. לעתים הם מרגישים תפוסים למדיי ובדרך כלל מדובר במתיחת שריר. ייתכן ואתם מתקשים להזיז את הראש ימינה ושמאלה וייתכן למעלה ולמטה, ולפעמים רק באחד מהצדדים. אחת הסיבות הנפוצות לגב עליון תפוס היא שינה לא נכונה עם כרית שמותחת את שרירי הצוואר. מומלץ להשתמש בכרית מיוחדת שמחממים במיקרוגל כדי להרגיע את האיזור התפוס וכדי לזרז את תהליך ההחלמה שלו.
בדומה לגב תחתון תפוס, גם גב עליון תפוס יכול להיות תסמין לבעיה חמורה יותר כמו דלקת או זיהום. אמנם בעיות חמורות יותר כמו דלקת קרום המוח אינן שכיחות אך חשוב להבין שגם בעיות שנראות 'רגילות' יכולות להיות חמורות יותר.
הדבר הנכון לעשות בכל מצב של גב תפוס הוא ללכת לרופא. בצורה עצמאית, לא תוכלו להבדיל בין גב תפוס שיעבור מעצמו תוך יום או יומיים לבין בעיה חמורה יותר. עדיף ללכת לרופא ושהוא יגיד לכם שזה לא כלום.
ובכל זאת, מה אתם יכולים לעשות בבית כדי להקל על התסמינים?
הרבה בריאות!